Så väljer du rätt fastighetsmäklare

Det är alltid skönt att ha en insatt fastighetsmäklare vid sin sida när det är dags att köpa eller sälja bostad. Med en mäklare vid sin sida får du inte bara hjälp med att förmedla en bostad du kan även få viktig hjälp med de juridiska och ekonomiska bitarna kring hur det fungerar vid köp eller försäljning av en bostad. Gadelius var den mäklarfirma i Stockholm som fick bäst betyg när vi sökte runt och jämförde olika firmor och byråer.

 

Varför du ska anlita en fastighetsmäklare

Vi skulle rekommendera alla att vända sig till en erfaren och kunnig fastighetsmäklare vid såväl försäljning som köp av en bostad. Mäklaren bidrar på många olika sätt i en köpprocess. Det är allt ifrån de ekonomiska till det juridiska, administration och praktiska bitarna i fastigheten. För många handlar mäklarens uppgift om att de vill att försäljningen alternativt, köpet, ska gå till på ett tryggt och enkelt sätt.

 

Viktig rådgivning inför fastighetsköp eller försäljning

I de allra flesta fall handlar det om stora summor pengar när en bostad ska säljas eller köpas. Därför är det bra att värdera sin bostad innan man lägger ut den på marknaden. En fastighetsmäklare är oftast expert på ett specifikt område och kan bostadsbranschen på sina fem fingrar. Detta gör att de har viktig information kring andra sålda bostäder i samma område samt vad ditt objekt faktiskt är värt. I slutändan är det ändå du som säljare som tar det sista beslutet kring vad bostaden både ska läggas ut för men även vad den säljs för.

 

Skriva en bostadsannonsering och ordna en visning

Två viktiga bitar i en försäljningsprocess är till exempel att formulera en bra bostadsannonsering som får folk att känna intresse samtidigt som avgörande visningar måste anordnas. Fastighetsmäklare är säljare i grunden och vet precis vad man ska och vad man inte ska i dessa sammanhang. Lita på deras expertis och låt de sköta dessa bitarna så slipper du bekymra dig om detaljerna.

 

Rätt fastighetsmäklare i ditt område

Så vilken fastighetsmäklare är nu bäst och rätt för just dig? Något som är bra att utgå ifrån är vad mäklarfirman har för erfarenheter, har de ett starkt varumärke och hur ser deras intresseregister ut. Det är nämligen det du kommer få i utbyte sedan när du väl valt mäklare. Anlita en mäklarfirma som Gadelius, här känner du dig garanterat trygg och säker.